Veel jongeren vinden sporten leuk. Iedereen doet het voor een ander doel. Echter vinden jongeren drinken ook leuk. Het drinken van alcohol is dan ook heel normaal in Nederland. De combinatie van alcohol en sporten is echter niet goed. In dit artikel vertellen we het effect van alcochol na het sporten.
Herstel van je lichaam
Om te beginnen zorgt alcohol ervoor dat je lichaam minder snel herstelt. Wanner je klaar bent met sportne is je lichaam druk bezig met het opruimen van afvalstoffen en worden kleine blessures genezen. Wanneer je alcohol drinkt na je training is je lichaam eerst bezig met het afbreken van de alcohol en is er dus minder aandacht voor het herstellen van je lichaam, waardoor dit langer gaat duren. Dit zorgt dus ook voor meer spierpijn.
Verlies van vocht
Er is een grotere kans op uitdroging wanneer je na het sporten besluit om alcohol te drinken. Tijdens het sporten verlies je natuurlijk een hoop vocht in de vorm van zweet, maar door alcohol te drinken verlies je nog meer vocht aangezien je nieren harder moeten werken. Je moet vaker na de wc. Drink dus altijd voldoende water na het sporten.
Suikertekort
Veel mensen hebben last van een suikertekort wanneer ze alcoholdrinken na het sporten. Tijdens het sporten gebruikt je lichaam namelijk veel suikers, deze worden omgezet in energie. Tijdens het dirnken van alcohol gebruikt je lichaam nog meer suikers om de alcohol af te breken. Je kan je hierdoor heel moe en suf gaan voelen.
Over het geheel is alcohol dus slecht na het sporten. Wanneer je goede prestaties wilt neerzetten is stoppen met alcohol na het sporten een goede optie. Stoppen met drinken kan erg lastig zijn, vooral wanneer je het regelmatig doet. Bij Connection SGGZ kan je altijd terecht voor hulp.