Alles wat je moet weten over een ooglidcorrectie

Ben jij steeds vermoeid door hangende oogleden of erger je je aan wallen onder je ogen? Dan kan een ooglidcorrectie de oplossing zijn. Deze populaire ingreep zorgt voor een opener blik en een jongere uitstraling. Maar waar moet je rekening mee houden als je een ooglidcorrectie overweegt? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over deze ingreep.

Wat is een ooglidcorrectie precies?

Een ooglidcorrectie is een cosmetische ingreep waarbij overtollige huid en vetweefsel van de boven- of onderoogleden wordt verwijderd. Hierdoor worden hangende oogleden, wallen en een vermoeide uitstraling gecorrigeerd. De ingreep kan zowel onder plaatselijke als algehele verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer een uur.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de ingreep voel je geen pijn door de verdoving. Na afloop kan de huid rondom de ogen wel gezwollen en licht gevoelig zijn. Dit is echter goed te verdragen en kan worden verminderd door het gebruik van koude kompressen.

Wat is de hersteltijd na een ooglidcorrectie?

Na de ingreep kan het herstel enkele dagen tot een week in beslag nemen. In de eerste dagen na de ingreep is het belangrijk om rust te nemen en de ogen zo veel mogelijk te koelen. Na een week kun je in de meeste gevallen weer werken en het normale dagelijkse leven oppakken. Het volledige herstel duurt ongeveer zes weken.

Zijn er risico’s verbonden aan een ooglidcorrectie?

Zoals bij elke ingreep zijn er ook bij ooglidcorrectie risico’s verbonden, zoals nabloedingen, infecties en gevoelsverlies rondom de ogen. Deze risico’s zijn echter zeldzaam en de ingreep wordt in de meeste gevallen zonder problemen uitgevoerd. Het is belangrijk om vooraf de ervaring en kwalificaties van de behandelend arts goed te controleren.

Wat zijn de kosten van een ooglidcorrectie?

De kosten van een ooglidcorrectie zijn afhankelijk van de kliniek en de behandelend arts. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 1.500,- en € 2.500,-. Omdat het een cosmetische ingreep betreft, wordt deze niet vergoed door de zorgverzekering.

 

Een ooglidcorrectie kan een goede oplossing zijn als je last hebt van hangende oogleden of wallen. Het is een relatief eenvoudige ingreep die onder plaatselijke of algehele verdoving wordt uitgevoerd. Na de ingreep kan het herstel enkele dagen tot een week in beslag nemen. Het is belangrijk om vooraf de kosten en ervaring van de behandelend arts goed te controleren. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij https://yourface.nl/.