Ben jij op zoek naar de leukste speeltafels om in je vrije tijd een spel te kunnen spelen? Misschien zoek je een speeltafel voor bij jouw thuis om samen met je vrienden of gezin te kunnen spelen. Of misschien zoek je een leuke speeltafel voor bij jouw op kantoor zodat de collega’s wat stoom af kunnen blazen en elkaar beter kunnen leren kennen door middel van een spelletje. Voor beide opties is tafelvoetbaltafel een leuk spel waarbij je met meerdere mensen een spel kunt spelen. Speel één tegen één of speel met twee tegen twee naast elkaar.

Gezellig en competitief

Je kunt competities houden onderling en bijhouden wie de kampioen is, maar je kunt ook spelen gewoon omdat het heel gezellig is. Met een tafelvoetbal kan iedereen van elke leeftijd in ieder geval voorzien worden van een gezellige tijd. Om plezier te hebben met een tafelvoetbal heb je eigenlijk niet perse echte ‘skills’ nodig.

Het gaat er vooral om dat je met de poppetjes in het speelveld goed kan mikken om de bal te raken. Het woord zegt het eigenlijk al, maar het is voetbal in het klein, in plaats van dat jij zelf schopt heb je kleine plastic mannetjes die jij heen en weer beweegt en voor jou schoppen.

De beste speeltafels

Het is wel handig als je een goede hand-oog-coördinatie hebt, maar dit is absoluut geen pré. Omdat je, je alleen maar even hoeft te richten op het spel zelf, kan dit een goed spel zijn voor op kantoor, je blaast even stoom af. Voor thuis is dit spel geschikt omdat het niet uitmaakt welke leeftijd je hebt of dat je goed bent met sport of niet, tafelvoetbal dat kan iedereen.

Er zijn tafels die je binnen kunt zetten, bijvoorbeeld in een speelkamer, garage of kantoorkamer. Daarnaast zijn er ook speciale speeltafels die je buiten kunt zetten, dit is fijn als je bijvoorbeeld de speeltafel in de tuin wil zetten of onder een afkapping. Ook zijn er speciale opklapbare speeltafels, dit is handig als jij niet veel ruimte hebt of de speeltafel op wil bergen als er bezoek komt.