Misschien vraag jij je af: “Is het koolhydraatarm dieet wat voor mij?” of misschien weet je al dat je wilt beginnen met een koolhydraatarme levensstijl, maar vraag jij je alleen nog af: “Hoe kan ik het beste beginnen?”

Heel goed! Want vandaag kan de eerste stap zijn naar een slanker lijf en een gezonder leven met méér energie. Op deze pagina vertel ik je alles wat je moet weten voordat je gaat beginnen.

Wat bereik je allemaal met koolhydraatarme voeding

Overgewicht onstaat bij veel mensen door een eetpatroon met veel te veel koolhydraten. Redenen waarom veel mensen kiezen voor een koolhydraatarm eetpatroon.

1. Gezond afvallen

Veel diëten zijn een tijdelijke oplossing: stop je met het dieet, dan vliegen de kilo’s er weer aan. Met een koolhydraatarm eetpatroon ga je op een effectieve en gezonde manier afvallen.

2. Meer energie uit een slanker lijf

Een belangrijk en veel voorkomend probleem is dat mensen weinig energie hebben, vaak futloos en moe zijn.

3. Ziekte-vrij leven

Ieder jaar krijgen ruim 50.000 Nederlands te horen dat ze Diabetes (suikerziekte) hebben. Dit komt in bijna alle gevallen door een ongezond eetpatroon met véél te veel koolhydraten. Het koolhydraatarm dieet is bij uitstek geschikt om diabetes te voorkomen en zelfs te genezen.