Voor iedereen die niet kan kiezen tussen een stadsfiets, racefiets of mountainbike is een hybride fiets dé perfecte oplossing. De hybride fiets voorziet je namelijk van een combinatie van de belangrijkste aspecten van al deze fietsen samen. Zo kan je met een hybride fiets door de stad fietsen, door de bossen of een mooie snelle racefiets route afleggen. In dit artikel worden alle aspecten en voordelen van de hybride fiets uitgebreid besproken. 

Breed scala aan versnellingen

Doordat hybride fietsen veel verschillende soorten fietsen representeren beschikken deze ook over een groot aantal versnellingen. In de meeste gevallen zijn de fietsen uitgerust met een derailleurversnelling die een erg groot bereik heeft. Op deze manier kan de fiets ingezet worden om verschillende ritten te doorstaan, zoals heuvelachtige landschappen of modderig gebied. Er zijn ook hybride fietsen met een naafversnelling. Deze versnelling heeft een kleiner bereik maar is wel makkelijker in onderhoud.

Comfortabel lichtgewicht

Hybride fietsen beschikken over een licht aluminium frame waardoor ze laag zijn in gewicht vergeleken bijvoorbeeld gewone stadsfietsen of mountainbikes. Hierdoor zijn ze een stuk wendbaarder en kom je makkelijker op snelheid. Ook heeft de hybride fiets een actieve zithouding en vaak een recht stuur waardoor kracht zetten minder moeite kost. 

Voor ieder wat wils

Door de wendbaarheid en het grote bereik aan versnellingen is de hybride fiets in te zetten voor veel verschillende landschappen. Ook beschikt de fiets vaak over een voorvork die schokken opvangt tijdens het fietsen. Dit brengt vooral veel comfort met zich mee. Hybride fietsen met een vaste voorvork zonder vering zijn voornamelijk geschikt om hogere snelheden af te leggen op bijvoorbeeld asfalt. Ook de banden van hybride fietsen kunnen een verschil maken. Bredere banden met een grover profiel zijn vooral geschikt voor bospaden, dunnere banden met minder profiel vooral voor vlakke wegen. Op deze manier kan de fiets ingezet worden voor ieder soort route dat je af zou willen leggen.