In de gangen van het ziekenhuis op de afdeling oncologie treffen we Janine van der Westen. Ze heeft net haar driemaandelijkse controle gehad en nu blijkt dat ze een schreeuwend tekort aan vitamine D in haar bloed had. “Ik vond het al zo raar dat ik me zo vervelend voelde, maar nu is de oorzaak boven tafel. Fijn dat ik er nu aan kan werken”, aldus Janine.

Het medicijngebruik van Janine kan zorgen voor een tekort aan vitamine D. Ook staat vitamine D bekent als zon-vitamine. Door zonlicht wordt vitamine D in het lichaam aangemaakt. “Ik hoorde ook wel dat mensen in de winter last van depressies krijgen door minder zonlicht en dus ook door minder vitamine D, maar bij mij ligt het echt aan mijn ziekte en het gebruik van medicijnen”, weet Janine te melden.

Aanvullende supplementen helpen echt

Iedereen weet dat goede voeding helpt bij het in stand houden van een gezond leven. Maar soms is het ook goed om aanvullende supplementen te gebruiken om bepaalde vitaminen en mineralen extra aan je lichaam te kunnen toevoegen. Janine kreeg van haar behandeld artsen het advies om specifiek extra vitamine D tot zich te nemen. “Ik kan op sommige websites genoeg informatie achterhalen, waar en welke extra toevoegingen ik kan kopen. Soms gaat dat in een vorm van een pilletje of poeder, soms door het eten en kopen van extra fruit en groente en in het geval van vitamine D kan een vakantie naar de tropen in deze gure tijd helemaal geen kwaad!” lacht Janine. Haar man Patrick kijkt haar een beetje schaapachtig aan en weet niet of hij op haar insinuaties voor wat betreft die vakantie moet ingaan. Maar, ook hij is blij dat er nu eindelijk een vinger achter de problemen van Janine zijn gekregen. En dan nu met extra vitamine aan de slag.