Vitals elke dag slikken is niet een gek idee. Wie wil er nou niet vol energie en fitheid zijn dag tegemoet gaan? Door je lichaam optimaal te voorzien van alle stoffen die het nodig heeft, kun je je al een stuk beter voelen. In sommige gevallen lukt dit met voldoende voeding, sport en rust, maar er zijn veel situaties waarbij extra suppletie gewenst is. Hierbij kunnen vitals elke dag helpen. Er zijn verschillende oorzaken waardoor je lichaam dit nodig kan hebben. Lees meer over deze oorzaken in dit artikel.

 

Vitals elke dag vanwege bodemuitputting

Misschien ben je lekker actief bezig en sport je veel, met daarbij een gezond eetpatroon. Dit is natuurlijk heel gezond, echter bestaat de kans dat je producten eet die gegroeid zijn in een uitgeputte bodem. Hierdoor zitten er minder mineralen en vitaminen in de producten, waardoor je alsnog niet genoeg binnenkrijgt. Hoe dit ontstaat? Voornamelijk door monocultuur, waarbij de bodem heel intensief wordt gebruikt. Gewassen worden hierbij telkens op dezelfde grond verbouwd, waardoor de bodem uitgeput wordt. Ook kunnen kunstmest en andere stoffen hiervoor zorgen. Doordat je producten eet die op een uitgeputte bodem zijn gegroeid, krijg je dus niet de stoffen binnen die je zou willen. Daarom zijn vitals elke dag een goed idee.

 

Producten liggen niet zomaar in de supermarkt

Een andere belangrijke reden om extra supplementen te nemen heeft te maken met het productieproces. Producten liggen niet zomaar in de supermarkt; het kan even duren voordat groenten en fruit uit het buitenland in Nederland arriveren. De lange levertijden kunnen zorgen voor een reductie in het nutriëntengehalte van voedingsmiddelen. Mango’s komen bijvoorbeeld helemaal uit Zuid-Amerika, en je kunt je voorstellen dat het lang kan duren voordat deze hier aankomen. Daarnaast is in dit commerciële proces de groeitijd vaak niet optimaal geweest, waardoor ook mineralen en vitamines verloren zijn gegaan. Eet daarom zoveel mogelijk lokaal verbouwde producten om dit te voorkomen. Daarnaast is het slikken van extra supplementen ook zeker gewenst.

 

Gewassen en het gebruik van chemicaliën

Om producten optimaal te laten groeien wordt er vaak van chemicaliën en pesticiden gebruik gemaakt. Hierdoor kan ongedierte worden tegengegaan, wat natuurlijk fijn is. Echter zijn deze stoffen weer minder fijn voor het lichaam, want ze kunnen zich gaan opstapelen en schade aanrichten. Je lichaam heeft moeite met de verwerking en dit kost extra energie. Dit is niet alleen het geval voor deze stoffen, maar bijvoorbeeld ook chemicaliën die in het water zitten of vervuilende stoffen uit de lucht. Nog een extra reden dus om vitals elke dag te slikken.