Zit jij eraan te denken om een pooltafel aan te schaffen voor thuis, of op kantoor? Maar twijfel jij nog omdat je wil weten wat voor soort spellen er allemaal gespeeld kunnen worden op een pooltafel? Lees dan verder voor meer informatie, hieronder wordt uitgelegd wat jij kan verwachten als je een pooltafel koopt of een Pooltafel te koop aanbiedt.

Er zijn een aantal spellen geschikt om te spelen op een pooltafel, waaronder biljart, snooker en natuurlijk poolen! Er zijn verschillende soorten tafels beschikbaar waaronder professionele pooltafels, een pooltafel met muntinworp, leistenen pooltafels en een mini-pooltafel die minder plek in beslag neemt.

Welke tafel is geschikt voor jou?

Het is eerst belangrijk om te weten hoe breed en lang de pooltafel mag zijn, hij moet namelijk in de ruimte passen waar jij de pooltafel wil plaatsen. Daarnaast moet je genoeg ruimte overhouden om daadwerkelijk met de keu, de bal te raken. Als je wil weten wat de grootte van de pooltafel moet zijn is dit een handige tip: De speelmaat die jij nodig hebt plus de lengte van de gebruikte keu keer twee. Dan heb je genoeg ruimte of nog goed te kunnen spelen in de ruimte.

Omdat er zoveel pool tafels beschikbaar zijn, kun je al snel het overzicht kwijtraken. Denk vooral na over hoe vaak jij de tafel wil gebruiken, hierdoor kan je kiezen voor een professionele pooltafel als je van plan bent de pooltafel intensief te gebruiken en bijvoorbeeld thuis te trainen. Als je liever een tafel hebt waar je muntjes in moet gooien, om wat voor reden dan ook, dan zijn die natuurlijk ook beschikbaar.

Gezellige avonden met vrienden

Je hebt ook multi-tafels, deze tafels zijn geschikt voor meerdere spellen, het frame van de tafel is gemaakt om meerdere spellen op te spelen. De spellen waaruit jij kunt kiezen: tafeltennis, shuffle hockey, air hockey, schaken of dammen, kaartspellen, backgammon of  tafelvoetbal. Of gebruik een ander spelbord om een spel op te spelen, deze kun je bovenop de tafel zetten. De tafel kan afgesteld worden qua hoogte zodat je altijd goed erbij kan, of je nou zit of staat.